Finwire porträtterar följare – Aktiebaronen

Finwire kommer en gång i månaden att porträttera en twitterföljare.

Först ut är Aktiebaronen (https://twitter.com/aktiebaronen) med cirka 570 följare.

Aktiebaronen är anonym och relativt ny på Twitter. Han är mycket aktiv och deltar med egna inlägg vilket gör honom väl värd att följa.

Baronen, som är född i Sverige av föräldrar som flytt kriget i Mellanöstern på 80-talet, startade i ung ålder med att investera i aktier. Han märkte att intresset och talangen att lyckas med aktieinvesteringar fanns där när han studerade Kreugerkraschen.

Han byggde upp system för att leta efter systematiska fel och byggde noggrant upp formler för att leverera en utveckling bättre än index över tid. Startkapitalet på 7.500 kronor på 90-talet har nu växt ordentligt och på Finwires fråga över hur stort det är idag svarar twitterprofilen att han idag är dollarmiljonär.

Investeringarna sker helst i stora- och medelstora bolag på den svenska börsen, men han gör även investeringar i onoterade bolag inom fastigheter och finans tillsammans med internationella kontakter.

Det finns också långsiktiga innehav. Ett av hans större långsiktiga innehav är spelutvecklaren NetEnt på Stockholmsbörsen.

Den mer aktiva handeln på den svenska aktiemarknaden genomför Aktiebaronen främst som swingtrader där han hoppar friskt mellan bolag vars aktier visar sig lämpliga i hans system. Som tips till aktiva nybörjare inom egenhandel vill “Baronen” lyfta fram riskerna och påpekar att aktiehandel inte är som på film.

”I finansfilmer handlar det oftast om förvaltare som med kundernas pengar tar stora positioner och de jobbar ofta på internationella finansbolag. Som ensam trader och affärsman måste du själv bygga din kassa och lägga tyngden på dina egna axlar. Det krävs tid och massor av kunskap. Min rekommendation är att man investerar små belopp i början för att lära sig grunderna och samtidigt ska man läsa massvis med böcker, för kunskap och praktik måste kombineras vid ett tidigt stadium. Det stora felet nybörjare gör är de överskattar sin egen förmåga”, säger han till Finwire.

Vilka twitterkonton tycker Aktiebaronen att man skall följa på Twitter?
”Jag följer EFN, Avanza, Dagens Industri, Bloomberg och NetEnt dagligen på Twitter. Och givetvis Finwires konton”, avslutar den anonyma Twitterprofilen.

*Finwires twitter konton

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email to someone