Finwire – experter på nyheter från sociala medier

Twitter har för evigt ändrat hur nyheter sprids.

Idag kan vem som helst enkelt nå ut med sitt budskap i några få rader utan att använda pressmeddelanden eller traditionellt högtravande kommunikation. Det är just mängden information som finns där ute som gjort att mikrobloggen blivit en viktig informationskälla och ett redskap för nyhetsredaktioner, traders och aktieintresserade över hela världen.

Det finns otaliga exempel på nyheter som härrör från sociala medier, sajter och bloggar innan de senare kablas ut som nyheter på några av de stora nyhetsbyråerna och når större spridning.

Men snabbheten är naturligtvis inte bara av godo. Desinformation och felaktiga uppgifter ökar samtidigt och numera händer det att nyhetsredaktioner publicerar rena felaktigheter.

Vår tjänst Finwire Social går ut på att fånga upp, filtrera, och publicera det som är viktigt i detta gigantiska brus. Vi som nyhetsbyrå och specialiserade inom finans, hur hanterar vi den här frågan?

Det är just det som vi är experter på. Inte maskinellt duktiga utan mänskligt duktiga. Finwire är experter på att sortera fram och redaktionellt bedöma om informationen är äkta och relevant innan vi gör en publicering. Vi skall vara snabba och unika. Hittills har vi publicerat över 34.000 artiklar. Vi har också orsakat flera nyhetsrelaterade handelsstopp på Nasdaq-börsen.

Våra användare skall uppleva att man får unika och snabba nyheter.

Under fredagen den 16 oktober hade vi just ett sådant exempel: Den forna Microsoft-chefen Steve Ballmer meddelade världen att han köpt 4 procent av kapitalet i mikrobloggen Twitter. Hur kommunicerade han det som privatperson? Via Twitter såklart. Vi på Finwire uppmärksammade efter lunchtid på fredagen hans tweets. Twitterkontot som han använde var relativt nytt.

Se länk: (https://twitter.com/Steven_Ballmer)

Så var det fake? Det finns ett konto kopplat till honom sedan tidigare Se länk:(https://twitter.com/clippersteveb), ett konto som man vet är bekräftat och äkta.
Dessutom hade han några dagar tidigare tweetat:(https://twitter.com/clippersteveb/status/649690291411116032) samt att han från sitt verifierade konto retweetade informationen om sitt köp i Twitter-aktien.

Vi skrev således en nyhet om att miljardären valt att köpa in sig i Twitter. För vår tjänst bygger på information som cirkulerar på sociala medier och som bedöms som trovärdig och sannolik.

Steve Ballmer har köpt en aktiepost på 4 procent i Twitter

http://articles.finwire.com/FWM0008175-steve-ballmer-har-koept-en-aktiepost-pa-4-procent-i-twitter

Marknaden var emellertid osäker på uppgifterna. De stora nyhetsbyråerna sökte med ljus och lykta efter bekräftelse på att det verkligen var Steve Ballmers tweet. Twitter-aktien rörde sig upp i förhandeln men föll sedan tillbaks under de första timmarnas handel i New York. Det var till sist Bloomberg som drog det längsta strået och fick ett mejl från Steve Ballmer med bekräftelse på att informationen stämde.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-16/ballmer-says-he-has-amassed-a-4-percent-stake-in-twitter

Twitter-aktien rusade upp och stängde nära 5 procent upp i New York.

FinWire “Försprång” var i det här fallet 3 timmar.

Share on Facebook0Share on LinkedIn62Tweet about this on Twitter0Email to someone