Finepart – Ledande inom mikrovattenskärning #HemmaHos

Finwires dotterbolag Finwire Media har varit och träffat Finepart. Produktionen är betald av bolaget och är avsedd att ge en bra bild av verksamheten och företagets ledande befattningshavare

I Bollebygd strax utanför Göteborg sitter Finepart Sweden och utvecklar maskiner för mikrovattenskärning. Mikrovattenskärning används för att skära i många olika typer av material med hjälp av vatten under ett extremt högt tryck.

Fineparts mikrovattenskärning använder sig av väldigt små strålar. Strålarna har en snittbredd på 0,05 till 0,3 millimeter där vatten tillsammans med ett slipmedel spolas ut med ett tryck på 4.000 till 6.000 bar. Kunderna uppger bolaget är krävande och förväntar sig hög precision. Maskinen kan styras ner på en tusendels millimeter.

En av de största fördelarna med vattenskärning är att processen är oberoende av materialets elektriska, optiska eller termiska egenskaper. Det betyder att processen lämpar sig för i stort sett alla material.

Marknaden för vattenskärning bedöms vara värd 1,2 miljarder dollar år 2020. Mikrovattenskärning utgör minst 10 procent av denna marknad, och inom detta segment siktar Finepart på att ta minst 30 procent av marknaden.

Finepart planerar under hösten en notering på Aktietorget och gör i samband med noteringen en nyemission. I en intervju med Finwire.tv berättar vd och grundare Christian Öjmertz om fördelarna med vattenskärning och om hur man ska jobba för att ta över marknaden.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email to someone